DressagePower Academy har nya partners

Vi kan stolt avslöja att DressagePower Academy Dressage & Jumping har två nya partners. Den ena är Viability Sweden som har varumärket Friska leder, som har oral hyaluronsyra för häst, hund och människa.
– DressagePower har värderingar som sammanfaller med våra egna. Akademin når en bred grupp av unga ryttare, och vi tror att de kommer att vara länge i sporten, annars hade de inte gått med i akademin. Vi tänker på det som ett helhetskoncept – det är klart vi vill visa produkter, men hållbarhet är det viktiga, säger Annika Wickström Bozic, samordnare på Viability Sweden.
Hon vill att företaget ska bidra till akademin genom kunskap om leder och hur man kan förebygga ledinflammationer. Bästa tipsen är att skritta mer, gärna 20 minuter före och efter ridpasset, och att rida på olika underlag.
– Hästarna behöver också bra bra tillskott för att ge smörjning och stötdämpning åt lederna. Ett annat tips är ”rid mer, men träna mindre”, man ska inte glömma att rida ut, säger Annika Wickström Bozic.
För Kristian von Krusenstierna, en av DressagePower Academys grundare, var det viktigt att få med Viability Sweden.
– Självklart har de produkter, men framför allt mycket kunskap kring hästens ledfunktioner och vad vi kan göra för att förebygga skador. Det är kunskap som vi vill få ut, för akademin handlar om kunskap. Vi är väldigt glada att ha med dem i akademin.

Svensk hästtransport ny partner
Den andra samarbetspartnern som tecknat avtal med akademin är Umesläpet, som redan tidigare varit partner med LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour.
– Med en lång erfarenhet och stor kunskap finns vi alltid nära till hands för att hjälpa akademieleverna framåt i deras satsning i ridsporten, säger Per Viklund på Umesläpet.
Han framhåller att företagets hästtransporter är optimala för det svenska klimatet.
– Våra transporter är säkra och komfortabla och byggs med kvalitet för att klara av alla våra fyra årstider, samt uppfylla ryttarnas och hästarnas behov.
En av DressagePowers grundare, Kristian von Krusenstierna, tycker att det kändes naturligt att ta in Umesläpet med tanke på deras tidigare engagemang i DressagePower.
– Vi vill sprida kunskap om hur man får köra med hjälp av Umesläpet, och vi vill ha en partner när det gäller hur man reser på bästa sätt med häst. För egen del har jag kört Ume i alla år så jag känner väl till dem och tycker att företaget står för bra saker, säger Kristian von Krusenstierna.