DressagePower Academy + Agria

Agria blir huvudpartner till nystartade DressagePower Academy 

DressagePower Academy, den största barn- och ungdomssatsningen inom svensk ridsport, har nu knutit band med en huvudpartner. Det är Agria, Sveriges största försäkringsbolag när det gäller hästar, som vill bidra till satsningen. 

Försäkringsbolaget Agria grundades 1890 och har sedan dess växt, inte bara i Sverige. Betydligt yngre är satsningen DressagePower Academy, som startas i år. DressagePower Academy vill genom avsutten utbildning utveckla svenska dressyrungdomar till att nå mästerskap och medaljer. 

Nu slår sig det anrika bolaget och nykomlingen ihop, genom att Agria blir huvudpartner till DressagePower Academy. 

– Vi är oerhört glada att få Agria som vår huvudpartner. Vi kommer att ha ett nära samarbete och knyta många intressanta och mycket kompetenta personer till akademin genom detta samarbete, säger Peter Härnstam, grundare av DressagePower. 

Sedan tidigare är namnkunniga ryttare och tränare som Therese Nilshagen och Cecilia Kristoffersson ambassadörer för akademin. I och med samarbetet med Agria kommer även deras profilerade ryttare och hästmänniskor att kunna bidra. Bland namnen märks Felicia Grimmenhag, Carl Hedin, Jens Fredricson och Karl-Henrik Heimdahl. 

DressagePower Academy har två grundare – förutom Peter Härnstam även Kristian von Krusenstierna, internationell dressyrryttare och Årets dressyrtränare 2018. Han ser fram emot att äntligen få starta akademin, som de två grundarna arbetat med sedan 2016. 

– Vi är så glada att vi nu kan sjösätta detta fantastiska projekt som vi tror kommer göra ett stort avtryck. Vi tror på ökad avsutten kunskap för bättre prestation i sadeln, säger Kristian von Krusenstierna. 

Agrias engagemang i att sprida kunskap för fler hållbara ridhästar var avgörande för att gå in som huvudpartner till DressagePower Academy. 

– Äntligen en rejäl satsning på de yngre ryttarna inom dressyren! För oss är det självklart att vara med och utveckla nästa generations ryttare. Att redan i unga år lära sig att hantera och träna för långsiktigt hållbara hästar, det är grunden för en framgångsrik tävlingskarriär, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef häst, Agria Djurförsäkring. 

Presskontakter: 

DressagePower:

Peter Härnstam, grundare: 070-836 66 94

Kristian von Krusenstierna, grundare: 070-547 55 57 

www.dressagepower.se 

Agria: 

Pernilla Melander, kommunikationsansvarig, Agria Djurförsäkring, 070-5793111 

Om DressagePower Academy 

– DressagePower Academy är en rikstäckande teoretisk avsutten utbildning för tävlingsinriktade barn och ungdomar i åldern 12-21år. 

– DressagePower Academy är den största barn- och ungdomssatsningen i svensk ridsport. 

– Vi utbildar och utvecklar svenska dressyrungdomar till att nå mästerskap och medaljer. 

Om DressagePower 

-DressagePower ska göra events, tävlingar och projekt som tidigare inte gjorts. 

-Målet för DressagePower är att utveckla och stärka den svenska dressyrsporten. 

-Vi kommer tillsammans med samarbetspartners och arrangörer utveckla och förbättra sportens förutsättningar inom flera områden. 

– DressagePower ska vara en ledande aktör i utvecklingen av dressyren och vara det självklara valet för ryttareliten och samarbetsparters. 

Om Agria 

Agria Djurförsäkring är länsförsäkringsgruppens specialistbolag för djur- och grödaförsäkring och ett dottervarumärke till Länsförsäkringar. Våra kärnvärden är specialistkunskap, djurvänlighet och empati. Specialisering innebär ett renodlat fokus och engagemang i att skapa trygghet för djur och deras ägare. Företaget bildades 1890 och finns idag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, UK och i Frankrike.