”Det är stort på riktigt att vara med i Senior Trophy”

DressagePower Senior Trophy är tävlingen för ryttare 50+. En av dem som verkligen fastnat för tävlingsformen är Pernilla Linder Velander från Flyinge.
– Det är jättejätteroligt att vara med, det är stort på riktigt. Och det är fantastiskt roligt att kunna rida kür på medelsvår nivå, säger Pernilla Linder Velander som är med för andra året i rad.
Förra året var det knappt att hon tog sig till final – men ändå slutade Pernilla trea i finalen. I år ligger hon just nu trea, alltså kvalad till finalen, om inga större ändringar sker.
– Hela upplägget med DressagePower är en injektion för dressyren, och ger möjligheter för många att kunna vara med på riktigt.

För DressagePower är touren för 50-plussarna ett sätt att premiera långt engagemang i ridsporten.
– Ryttarna som är mitt i livet har ofta brunnit för ridsporten i många år, och gör det än. Vi vill ge någonting tillbaka till dem, en egen tävling, säger Peter Härnstam, en av DressagePowers grundare.
Kvalen går i flera olika Msv B-klasser och finalen går även den i Msv B – men i kür.
– Det är kul att göra en kürfinal tycker vi, säger Peter Härnstam.

Tolv ryttare går till finalen, och alla finalister får fina hederspriser premier. Dessutom får alla anslutna till tävlingen en väst från Kingsland.
– Vi har sett i de andra tourerna att man tycker om västen, som signalerar att man hör till något.
På grund av pandemin är det färre anslutna i år än förra året.
– Men man kan kvala oktober ut så vi hoppas på fler tävlande. Det går faktiskt att anmäla i dag, fredag, och rida första kvalet i helgen. Jag hoppas att fler ska ta tillfället i akt när DressagePower ordnar en tävling just för 50+, säger Peter Härnstam.

Finalen sänds live via DressagePower tv. Det går också att se ritterna i efterhand.

Läs mer om tävlingen och anmäl dig här.