Denise rider för seger i helgen – med egengjord ”Spirit-kür”

I helgen är det tävlingar i Kungsbacka, där en av klasserna är en kvaltävling i LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour. Nu ger sig supertalangen Denise Ljungkvist och välmeriterade Mads Hendeliowitz in i tävlingen.

Just nu är det Johanna DueBoje med Mazy Klövenhöj som leder Grand Prix-touren. Frågan är hur det ska sluta i helgen. Denise Ljungkvist, 25 år, har nyligen klivit upp bland seniorerna, något som inte hindrade henne från att ta en seger i den trestjärniga rundan i Falsterbo i somras, eller från att ta silver i SM. Allt med det 12-åriga stoet Soega.

 Vad är hemligheten?
– Det är bara hårt jobb egentligen, och att det börjar lossna lite, säger Denise.

Hur har ni laddat?
– Precis likadant som inför vilken tävling som helst. Mycket avspänningsjobb, mycket jogging, att hålla henne mjuk och fin och finslipa på de sista rörelserna.

Vad satsar du på i helgen?
– Att vinna så klart! Mitt långsiktiga mål är att bli bäst, nej men att bli så bra som möjligt, helt enkelt.

Hur länge har du haft Soega?
– Sedan hon var två år. Det är en väldigt speciell häst men väldigt härlig. Hon älskar att jobba och tävla och vill göra sitt bästa.

Säg något om din kür!
– Jag har en ny kür i år, och håller på att rida in mig på den. Den är lite svårare än vi haft innan, men jag tror det blir riktigt bra. Musiken är från filmen ”Spirit”, det är en Disneyfeeling – och hästen från vildmarken, det passar mig och Soega väldigt bra.

Har du utbildat Soega själv?
– Ja, det har jag, och gjort küren själv. Jag fick hjälp att klippa ihop den men jag har valt allt själv, så det blir extra roligt att visa upp den. Att vara med i DressagePower är ett perfekt sätt att öva sin kür, det finns inte så måmga möjligheter för det. Och det behövs inför mästerskap och större tävlingar, säger Denise.

Även för Mads Hendeliowitz blir det första kvalet för i år i Kungsbacka. Han kommer dit med Jimmie Choo.

Bland dem som bara ridit ett kval, och därmed ännu inte syns på resultatlistan, märks Gunilla Byström med Vectra, som red ihop 74,4 procent i kvaltävlingen i Lidköping.