Cecilia Kristoffersen: ”Unga tävlingsryttare behöver mer utbildning”

Dressyrtränaren och Grand Prix-ryttaren Cecilia Kristoffersen, som tränar bland andra Minna Telde och Emelie Nyreröd, har varit tränarambassadör för DressagePower Academy Dressage & Jumping under det senaste året . Nu fortsätter hon som ambassadör under 2020.
– Jag tycker att det första året har varit positivt och spännande. Det är så kul att få möjlighet att inspirera deltagarna till att våga satsa och att förmedla att kunskap är avgörande för att lyckas, säger Cecilia.
För henne var årets höjdpunkt kick-offen på Solvalla, där hon fick möta både deltagare och deras föräldrar. Tillsammans med Anette Svanberg hade hon en särskild träff med bara föräldrarna.
– Det var fantastiskt roligt att dela våra erfarenheter med föräldrarna. Jag tror att det krävs mycket kunskap och information för att vara en bra idrottsförälder. Föräldrarna till våra ryttare är en oerhört viktig resurs, utan dem finns det ingen satsning, säger Cecilia.
Hon ser fram emot att hoppningen ska med.
– Det känns enormt utvecklande att akademien nu tar steget och blir grenöverskridande i och med att hoppningen blir inkluderad. Jag tror att utbytet kommer öka ungdomarnas kunskap ytterligare och jag ser fram emot att utveckla innehållet ytterligare tillsammans med hoppningens suveräna representanter.

”Akademin har ett helhetstänk”
Att DressagePower Academy Dressage & Jumping behövs är inget Cecilia tvekar om.
– Akademin  har ett helhetstänk kring den kunskap som krävs för häst och ryttare. Många unga saknar nödvändig kunskap kring hästens anatomi, hälsa och omvårdnad. De behöver också höja nivån på sin egen fysträning, och inte minst vässa kompetensen i den mentala träningen som kan vara helt avgörande på tävling.
Cecilia radar upp områden som behöver lyftas, som tränings- och tävlingsupplägg och att resa med häst.
– Det finns hur många områden som helst där jag upplever att dagens unga tävlingsryttare behöver mer utbildning. Därför fyller Dressage Power Academy en viktig funktion som utbildningsorgan, och jag är stolt över att vara ambassadör för den viktiga utbildningen som de erbjuder, säger Cecilia.

Det går fortfarande att ansöka till DressagePower Academy Dressage & Jumping. De som sökt får besked senast den 7 januari. Läs mer om akademin här.