Borås nästa stopp

Borås nästa stopp för LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour 2018

Till helgen är det dags för det andra kvaltillfället i årets Grand Prix Tour. För första gången står Borås Fältrittklubb som arrangör och i startlistan finns en härlig blandning av nya stjärnskott tillsammans med rutinerade namn.

– Jag har laddat upp med att träna för Kyra. Förra tävlingen som var vår första för säsongen var vi lite ringrostiga så jag hoppas vi hinner bli varma i kläderna, säger Paulinda Friberg, förra årets totalsegrare.

 Av de drygt trettio stycken som är anmälda till årets tour är det sexton stycken som ska rida årets andra kvaltillfälle som arrangeras på Borås Ridhus på söndag. Förra kvalvinnaren Clara Espinosa finns i startlistan precis som förra årets segrare Paulinda Friberg.

Det är en bra bredd på startfältet och det kommer nog att bli tajt i toppen. Vi ser fram emot en spännande tävlingsdag med många fina ritter, säger Kristian von Krusenstierna, projektledare.

Paulinda Friberg och hennes vackra Di Lapponia T, född 2001, hoppas på att än en gång ta sig till final i oktober, men menar att inget är självklart.

– Jag hoppas på att kunna ta mig till final igen, må bästa man vinna den dagen, säger hon med ett skratt. Men framförallt vill jag göra en bra tävling och se hur långt det räcker.

För sina vinstpengar från förra årets seger i Grand Prix Touren har Paulinda bland annat investerat i en ny häst.

– Det är en unghäst, ett tyskt sto efter Don Romantic, berättar hon.

Vi på DressagePower önskar stort grattis och hoppas att det är Paulindas nya framtidshopp.

Följ tävlingarna live

Via DressagePower TV kan man följa tävlingarna live om man inte har möjlighet att vara på plats. Klassen kommenteras denna gång av Kristian von Krusenstierna och Carl Hedin, en av Sveriges största influencers inom ridsport. Förutom de fantastiska ritterna kommer det också sändas segerintervjuer och mycket annat. Har man inte möjlighet att se klassen live kan man se den i efterhand mot en kostnad av 49 kronor.

Besök www.dressagepower.se/tv för mer information.

Kom ihåg att följa oss på Instagram @dressagepowerab, under helgen kommer förra kvalvinnaren, Clara Espinosa, att låta oss följa hennes förberedelser inför söndagens start.