Akademins elever ”dömde” fyraåringar i Falsterbo

Under Falsterbo Horse Show träffades 22 av DressagePower Academys elever och deras föräldrar. Bland annat fick de uppgifter att göra under 4-årsklassen för att testa sin bedömning.

Före klassen pratade Pether Markne och Mattias Jansson om bedömning ur ett tränarperspektiv, och sedan dömde de båda dressyrtränarna under klassen, ur sitt perspektiv.

– Det blev väldigt olika poäng från domarna och från tränarna. Domarna har antagligen mer öga för det färdiga, medan tränarna ser ”den hästen hade varit härlig att utveckla”, säger Johanna Halldén, projektledare för DressagePower Academy.

Även Douglas Lindelöw, en av Agrias profilryttare, var på plats för att diskutera vad som är viktigt när man tränar.

– Det är ju hästar vi håller på med, det spelar ingen roll om det är hopp eller dressyr, säger Johanna Halldén.

En annan punkt på akademi-dagen var presentation av en ny partner; St. Hippolyt. Varje deltagare får nu en personlig foderrådgivare.

– De gör hembesök och finns på telefon, och det oberoende av vilket foder deltagarna använder. De gör också grovfoderanalyser, det är väldigt lyxigt, säger Johanna Halldén.

Deltagarna under dagen gick hem med en exklusiv goodiebag med produkter från Agria, S:t Hippolyt, Amazona Sueca, Goodwill Water, Hippson, Get Raw, Stierna och P.A.P.
Det lottades även ut ett par skor från Amazona Sueca och ett tävlingskit från Equestrian Stockholm.

– Det var en fantastisk dag, det var jätteroligt att prata med eleverna och en superlyx med så många bra föreläsare, sammanfattar Johanna Halldén.