Akademin ställde inte in – utan ställde om

En av DressagePower Academy Dressage & Jumpings fysiska träffar var planerad till tävlingarna i Linköping i helgen. Men på grund av coronarestriktioner blev träffen i stället digital.
– Träffen blev superlyckad, det var så bra att vi kunde köra digitalt. Tekniken var med oss hela dagen, säger Johanna Halldén, projektledare för akademin.
Innehållet blev precis det samma som ifall träffen skett på plats i Linköping.
Bland inslagen fanns Mikael Theorén från huvudpartnern Agria, som bland annat pratade om utvecklingen när det gäller skador och veterinärbesök. Även St Hippolyt och Friska Leder föreläste.
– Vi hade Louise Nathhorst med oss en sväng inför första klassen, det var fantastiskt roligt att ta del av hennes stora kunskap. Fredrik Spetz var också med.
Många av akademins elever satt på plats hela dagen, och de kunde chatta och ställa frågor.

Det blev även uppgifter till eleverna. Först skulle de se en St Georg-klass som Peter Härnstam kommenterade exklusivt för akademiungdomarna. Därefter var det en klass som kommenterades av Kristian von Krusenstierna, Peter Härnstam och Fredrik Spetz.
– Uppgiften var att reflektera över skillnaderna mellan klasserna, säger Peter Härnstam.
Han talade i ett annat inslag om vikten av att nörda ner sig; att det är den som går på djupet och lär sig inte bara utveckla hästar, utan även sig själv och andra delar som krävs som lyckas.
– Ska man kunna nå långt måste man bli nördig, och att sitta hela dagen på akademins utbildning visar att man kommer att nå långt, säger Johanna Halldén.

Malin Rinné gästade akademin.
– Hon berättade att hon har jobbat med hästar i Tyskland men också att hon har dubbla examen och jobbar som ingenjör. Vi fick en bild av hur det kan vara att kombinera hästarna med ett vanligt jobb.
Men ingen akademiträff utan en tävling. Equestrian Stockholm lottade ut två fina kit, och för att vinna skulle deltagarna fota hur de deltog i akademin och lägga upp.
– Många hade gjort det jättemysigt med frukost och någon hade bakat en kaka med akademins logga, säger Johanna Halldén.
Det blev Klara Zillén och Linnéa Wik som tog hem varsitt tävlingskit.