Akademin öppnar upp för unga hopptalanger

DressagePower Academy har hittills vänt sig till unga dressyrryttare. Men nu öppnar den upp även för hoppryttare i åldern 12-21 år.
– Det känns fantastiskt roligt, vi har pratat från start om att tänka lite större. Vi har fått så många förfrågningar att vi nu välkomnar även hoppryttare, säger Peter Härnstam som grundat DressagePower tillsammans med Kristian von Krusenstierna.

Henrik von Eckerman blir ambassadör

En av de hopprofiler som knyts till akademin som ambassadör är Henrik von Eckermann.
– Jag tycker att akademin är ett bra initiativ och det är viktigt att man får en grund. Man ser tyvärr ofta i dag att tävlandet är det viktigaste. Jag kan förstå det, jag är själv en väldigt stor tävlingsmänniska och det är kul att tävla, men i många fall hoppar man över grunderna, säger Henrik von Eckerman.
Han vill hellre skapa säkerhet genom grundkunskap än genom regler.
– Jag vill förmedla horsemanship och respekt för hästarna, säger Henrik von Eckermann.
Vad krävs då för att få en bra karriär?
– Den som vill ha en långvarig karriär på toppen måste kunna allt från grunden, säger Henrik von Eckermann.

Henrik Anckarkrona: ”Basen är densamma”

En som är nöjd med att hoppungdomarna nu får chansen att vara med i akademin är Henrik Anckarkrona, förbundskapten för hoppningen.
– Vi är jätteglada för kunskapsspridning är otroligt viktigt. Vår sport växer, det kommer in många nya så alla satsningar mot de unga är välkomna, säger Henrik Anckarkrona.
Han är glad att hoppryttarna får ta del av akademins koncept.
– När det finns ett sådant etablerat och framgångsrikt program är vi inom hoppsporten tacksamma att de vill dela med sig av den läroplanen.
Henrik Anckarkrona säger att basen för grenarna dressyr och hoppning är densamma.
– Det ska bli spännande att följa akademin, och det är positivt att grenarna kommer närmare varandra. Det blir väldigt tydligt att basen är densamma.

Agria är huvudpartner
Även fortsatt är Agria huvudpartner.
– För oss är det viktigt att jobba långsiktigt med unga ryttares kunskapsnivåer för att få fler hållbara hästar, säger Mikael Theorén på Agria.
Han menar att kunskap är avgörande för att hålla hästarna friska.
– Varje ryttare har ett stort ansvar att ge hästen de bästa omständigheterna till ett friskt, hållbart och långt liv. Det gäller att planera både träning och tävling utifrån hästens behov. Vi ser att kunskapsnivåerna generellt sett har sjunkit och därför behövs utbildningssatsningar som DressagePower Academy Dressage & Jumping. Dels för att lära ut de teoretiska bitarna, men även för att yngre ryttare ska få ta del av erfarna ryttares erfarenheter, säger Mikael Theorén.
Fler namn inom hoppsporten kommer att knytas till akademin, vilka avslöjas inom kort.