Akademieleven Emma: ”Det är jättelärorikt att höra proffsen”

Nu går det allra första grundåret av DressagePower Academy mot sitt slut. En av akademins elever är 19-åriga Emma Skoglund från Kramfors, som nu sökt även påbyggnadsåret.

– Jag har lärt mig så mycket teori i akademin, det är jättelärorikt att höra hur proffsen gör, säger Emma.

Hon har höga förväntningar på påbyggnadsåret.

– Jag tycker att det första året har varit väldigt lärorikt och spännande, det har varit jätteroligt. Jag tror att andra året blir ännu bättre och djupare, säger Emma.

Hennes häst Sir Alex (f -11, e Sir Oldenburg-Amiral) har visat tecken på att de nya kunskaperna gjort skillnad.

– Ja, jag tycker att jag planerar träningen bättre och varierar den, han går också på lina och töm och på olika underlag. Sir Alex är gladare och han bygger bättre.

Det var framför allt när DresssagePowers grundare, Kristian von Krusenstierna, berättade om sitt träningsupplägg som Emma tog åt sig.

– Det man inte tänker på är att man inte behöver träna 40 minuter konstant. Som senast när Kristian pratade om sitt träningsupplägg, man behöver inte köra hårt varje dag eller rida i tävlingsform varje dag.

Men de som inspirerat under grundåret har varit många.

– Paneldebatterna var väldigt intressanta, man får allas åsikter och inte bara lyssna på en person. De tyckte nog ganska lika, men de gav olika vinklar på sakerna, och olika tips.

Två konkreta saker som Emma tar med sig är att hon nu kan räkna på foderstaten, och att hon stretchar mera.

– Den personliga tränaren var inte jättenöjd med hur stel jag var, så nu stretchar jag. Det känns bra för hela kroppen.