ACADEMY

Föreläsare och Inspiratörer

Agria vår huvudpartner till Academy vill vara med och sprida kunskap för friska och hållbara hästar. För att göra detta på bästa sätt, rustar Agria upp med dessa experter till utbildningen:


Carl Hedin

Carl började sin karriär inom hästvärlden på ridskola. Idag driver han sitt egna företag där han utbildar och tävlar både egna och andras hästar upp till Grand Prix-nivå. Även om Carl idag är inriktad på dressyr så är han alltid mån om att variera arbetet med sina hästar så de tränas varierat, och framförallt så att de behåller ridglädjen och motivationen.

Felicia Grimmenhag

När Felicia var 17 år var hon med i en olycka där hon förlorade båda sina ben. Direkt på sjukhuset bestämde sig Felicia för att hon skulle börja rida igen och det har hon gjort med bravur. Idag tävlar Felicia i paradressyr och deltog bland annat på EM 2017 och målet är nu inställt på Paralympics 2020.

Jens Fredricson

Jens har många meriter och erfarenheter i sin hästkarriär, däribland mästerskap och OS. Idag arbetar Jens som stallmästare på riksanläggningarna med bas på Flyinge och brinner starkt för att sprida hästkunskap och god djurhållning. Jens föreläsningar och clinics är alltid uppskattade och han är en av frontpersonerna bakom Agrias projekt #stoppahältan- ett kunskapsprojekt för friska och hållbara hästar.


Karl-Henrik Heimdahl
Karl-Henrik blev examinerad veterinär 1976 och har sedan dess arbetat på många olika kliniker som praktiserande veterinär och har även suttit som VD på SWB och i SWBs avelsvärderingsnämnd. Idag arbetar Karl-Henrik som veterinär på Agria Djurförsäkring, men även som FEI-veterinär vid internationella tävlingar och vid avels- och hingstbedömningar.

Mycket duktiga föreläsare och inspiratörer genom Academys partners

  • Friska-Leder
  • St Hippolyt
  • Umesläp
  • Hästklinik Florian L
  • Mälaren Hästklinik
  • Helena Gunnarsson Hästklinik
  • Equestrian Stockholm

Academys egna PT och mentala tränare

Hanna Helbig

Akademins egen PT:n som har egen erfarenhet av dressyr på högsta nivå.

– Hästen har foderstat, träningsupplägg, uppvärmning, kiropraktor, massage och viloperioder. Själv tar man en Snickers till lunch – och att bara rida blir för ensidigt. Det blir inte träning utan mer slitage på kroppen. Vi behöver, precis som hästen variation – för att hålla länge och må bra, säger Hanna Helbig.

Hon vill ge akademins deltagare verktyg för att kunna träna på det smartaste sättet, anpassat för var och en.

Nina Fox Stark

Nina Fox Stark är Mental tränare och C-tränare i dressyr. Att träna och coacha fram ryttare och hästar till tävling är något Nina brinner för och gör med ryttare i alla åldrar och inom olika grenar. Själv tävlar Nina aktivt dressyr på hög nivå, ofta på hästar som hon själv utbildat från grunden.

Nina håller föreläsningar, workshops och kurser runt om i landet och har även en kurs i mental träning på webben.

Att få vara med i denna satsning som Dressage Power Academy nu gör ser Nina som en rolig utmaning. Nina kommer finnas med på träffar, över chatten, via mail och telefon.

Koordinatorer

Academys koordinatorer är aktiva inom sporten och finns nära er ungdomar under hela utbildningen. Du möter dem både digitalt och fysisk på träffarna där de delar med sig av sin stora kunskap och erfarenhet. 

Dressage:
Peter Härnstam
Kristian von Krusenstierna

Jumping:
Fredrik Spetz
Emma Emanuelsson

Läs mer om dem här: https://www.dressagepower.se/academy/koordinatorer/

Våra ambassadörer delar med sig av sin kunskap:

Cecilia Kristoffersen

Therese Nilshagen

Henrik Von Eckermann

AnnCatrin Carlsson

Academys egna foderrådgivare från St Hippolyt

Skåne, Blekinge, Halland

Charlotte Jansson
Kandidatexamen i hästvetenskap

Stockholm, Uppsala, Gotland, Gävle

Jennifer Eriksson
Agronom

Östergötland, Södermanland, Örebro, Värmland, Västmanland

Linn Wittlock
Agronom

Göteborgs- och Bohuslän, Dalsland, Västra Götaland samt Småland; Jönköpings- Kalmar- och Kronobergs Län

Olof Vejmarker
Hippolog