ACADEMY

FÖRELÄSARE OCH GÄSTER

Som huvudsponsor till DressagePower Academy vill Agria vara med och sprida kunskap för friska och hållbara hästar. För att göra detta på bästa sätt, rustar Agria upp med dessa experter till utbildningen:


Carl Hedin

Carl började sin karriär inom hästvärlden på ridskola. Idag driver han sitt egna företag där han utbildar och tävlar både egna och andras hästar upp till Grand Prix-nivå. Även om Carl idag är inriktad på dressyr så är han alltid mån om att variera arbetet med sina hästar så de tränas varierat, och framförallt så att de behåller ridglädjen och motivationen.

Felicia Grimmenhag

När Felicia var 17 år var hon med i en olycka där hon förlorade båda sina ben. Direkt på sjukhuset bestämde sig Felicia för att hon skulle börja rida igen och det har hon gjort med bravur. Idag tävlar Felicia i paradressyr och deltog bland annat på EM 2017 och målet är nu inställt på Paralympics 2020.

Jens Fredricson

Jens har många meriter och erfarenheter i sin hästkarriär, däribland mästerskap och OS. Idag arbetar Jens som stallmästare på riksanläggningarna med bas på Flyinge och brinner starkt för att sprida hästkunskap och god djurhållning. Jens föreläsningar och clinics är alltid uppskattade och han är en av frontpersonerna bakom Agrias projekt #stoppahältan- ett kunskapsprojekt för friska och hållbara hästar.


Karl-Henrik Heimdahl
Karl-Henrik blev examinerad veterinär 1976 och har sedan dess arbetat på många olika kliniker som praktiserande veterinär och har även suttit som VD på SWB och i SWBs avelsvärderingsnämnd. Idag arbetar Karl-Henrik som veterinär på Agria Djurförsäkring, men även som FEI-veterinär vid internationella tävlingar och vid avels- och hingstbedömningar.

Utöver Agrias profiler har DressagePower Academy även knutit till sig:

Nina Rademaekers

Nina Rademaeker är en av dressyrens största influencers. Hon gjorde sitt sista år som junior 2018 och avslutade det med att vinna Lövsta Future Challenge i Friends. Nina vill i akademin bland annat inspirera och prata om sociala medier, både hur man kan använda dem och vad man ska göra om man stöter på hat.

Lina Dolk

Lina Dolk är 22 år. När hon var liten fanns det shettisar på gården så det blev ganska naturligt att rida. Upp till 14-årsåldern var ridningen mer en hobby. Förra året vann hon DressagePower Grand Prix Tour – mot seniorer. Linas mål är att etablera mig som U 25 under 2019. Hennes långsiktiga mål är att rida OS.

Hanna Helbig

Akademins egen PT:n som har egen erfarenhet av dressyr på högsta nivå.

– Hästen har foderstat, träningsupplägg, uppvärmning, kiropraktor, massage och viloperioder. Själv tar man en Snickers till lunch – och att bara rida blir för ensidigt. Det blir inte träning utan mer slitage på kroppen. Vi behöver, precis som hästen variation – för att hålla länge och må bra, säger Hanna Helbig.

Hon vill ge akademins deltagare verktyg för att kunna träna på det smartaste sättet, anpassat för var och en.

Nina Fox Stark

Nina Fox Stark är Mental tränare och C-tränare i dressyr. Att träna och coacha fram ryttare och hästar till tävling är något Nina brinner för och gör med ryttare i alla åldrar och inom olika grenar. Själv tävlar Nina aktivt dressyr på hög nivå, ofta på hästar som hon själv utbildat från grunden.

Nina håller föreläsningar, workshops och kurser runt om i landet och har även en kurs i mental träning på webben.

Att få vara med i denna satsning som Dressage Power Academy nu gör ser Nina som en rolig utmaning. Nina kommer finnas med på träffar, över chatten, via mail och telefon.

Foto: Natalie Lindholm

Fredrik Spetz

Kristian von Krusenstierna

Kristian är en av ägarna till DressagePower, årets tränare 2018 och årets hästföretagare. Landslagsryttare i Dressyr. Hästansvarig i familjeföretaget Ågesta Gård och Ridskola. Ordförande i Svenska Dressyrtränarklubben. Tidigare ledamot av SvRF:s Dressyrkommitté. A-tränare i dressyr och sitter i ledningsgruppen av SIHS som rådgivare inom dressyren.

Självklart kommer även våra ambassadörer dela med sig av sin kunskap:

Cecilia Kristoffersen

Therese Nilshagen

Henrik Von Eckermann

AnnCatrin Carlsson

St Hippolyt's foderrågivare

Skåne, Blekinge, Halland

Charlotte Jansson
Kandidatexamen i hästvetenskap

Stockholm, Uppsala, Gotland, Gävle

Jennifer Eriksson
Agronom

Östergötland, Södermanland, Örebro, Värmland, Västmanland

Linn Wittlock
Agronom

Göteborgs- och Bohuslän, Dalsland, Västra Götaland samt Småland; Jönköpings- Kalmar- och Kronobergs Län

Olof Vejmarker
Hippolog