DRESSAGEPOWER ACADEMY

Akademin för lovande ryttare i åldern 12-21 år

DressagePower startar genom sin akademi den största barn- och ungdomssatsningen någonsin i svensk ridsports historia. Vi är övertygande om att stöd och vidareutbildning är en av de bidragande faktorerna till att Sverige kommer att ta medaljer på de stora internationella mästerskapen.

DressagePower Academy är en rikstäckande, teoretisk, avsutten utbildning. Den vänder sig till dig som är 12 till 21 år gammal, tävlingsinriktad och med mål att rida i landslaget eller dig som redan rider i landslaget.

Bakom akademin står Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam. Tillsammans har de stor erfarenhet som aktiva inom ridsporten, bland annat som landslagsryttare, ridlärare, tränare och tävlingsarrangörer. De har då tydligt sett vad som har betydelse för att nå den absoluta toppen.
- Allt fler köper ponny eller häst tidigare utan att ha ridskola eller annan teoretisk bakgrund, säger Peter.
- Det gäller också att skapa en bra relation till sin häst. Fokus hamnar lätt på ridningen, det är minst lika viktigt att förstå och lära sig ta hand om sin häst, säger Kristian.

Utöver kunskap är det viktigt att ha stöd och känna glädje när man utövar sin sport. Vi vill lära ut horsemanship och sportmanship. Därför startar vi nu DressagePower Academy för att fylla det kunskapsglappet.

Hör grundarna Peter och Kristian berätta mer i filmen nedan:

Vid frågor om DressagePower Academy kontakta johanna@dressagepower.se.

Academy Nyheter

Posted on

Snart öppnar anmälan till DressagePower Academy

Snart är det dags att anmäla till Sveriges största barn- och ungdomssatsning inom ridsporten genom DressagePower Academy. Vi vänder oss till barn och ungdomar 12-21 år med egen häst eller ponny, med sikte att rida i landslaget. På måndag den 11 februari kommer du på vår hemsida kunna läsa allt du behöver veta om akademin

Posted on

Therese Nilshagen – ambassadör för DressagePower Academy

Nu kan vi presentera den första ambassadören för DressagePowers nystartade akademi: Dressyrryttaren Therese Nilshagen. Therese Nilshagen är redan en inspiration för många unga dressyrryttare. Nu vill hon påverka än mer, genom att vara knuten till DressagePower Academy. – Det är alltid bra om man kan inspirera och hjälpa unga människor på vägen. Om jag kan bidra