DRESSAGEPOWER ACADEMY

Akademin för lovande ryttare i åldern 12-21 år

DressagePower startar genom sin akademi den största barn- och ungdomssatsningen någonsin i svensk ridsports historia. Vi är övertygande om att stöd och vidareutbildning är en av de bidragande faktorerna till att Sverige kommer att ta medaljer på de stora internationella mästerskapen.

DressagePower Academy är en rikstäckande, teoretisk, avsutten utbildning. Den vänder sig till dig som är 12 till 21 år gammal, tävlingsinriktad och med mål att rida i landslaget eller dig som redan rider i landslaget.

Bakom akademin står Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam. Tillsammans har de stor erfarenhet som aktiva inom ridsporten, bland annat som landslagsryttare, ridlärare, tränare och tävlingsarrangörer. De har då tydligt sett vad som har betydelse för att nå den absoluta toppen.
- Allt fler köper ponny eller häst tidigare utan att ha ridskola eller annan teoretisk bakgrund, säger Peter.
- Det gäller också att skapa en bra relation till sin häst. Fokus hamnar lätt på ridningen, det är minst lika viktigt att förstå och lära sig ta hand om sin häst, säger Kristian.

Utöver kunskap är det viktigt att ha stöd och känna glädje när man utövar sin sport. Vi vill lära ut horsemanship och sportmanship. Därför startar vi nu DressagePower Academy för att fylla det kunskapsglappet.

Hör grundarna Peter och Kristian berätta mer i filmen nedan:

Vid frågor om DressagePower Academy kontakta johanna@dressagepower.se.

Academy Nyheter

Posted on

Mamma Anki: ”Det här är jättenyttigt”

Anki Kåberg är mamma till 14-åriga Emma Kåberg som sökt DressagePower Academy. – Emma är med i landslagets utvecklingstrupp, men akademin behövs ändå. När landslaget har sin avsuttna träff blir det kanske en gång per år, men här blir det fokus under ett helt år, säger Anki. Mamma Anki Kåberg driver inackorderingsstall och en av ponnyerna

Posted on

Det är en ganska ensam sport

Tränaren: ”Det är en ganska ensam sport – alla gemensamma aktiviteter är bra” Johanna Due-Boje är internationell Grand Prix-ryttare. Dessutom har hon flera elever som sökt till DressagePower Academy. – Jag tror att akademin är bra för gemenskapen. Jag kommer ihåg hur det var själv, man fick avstå från mycket andra aktiviteter som ens vänner utanför stallet

Agria
Mats Klebergs Stiftelse