DRESSAGEPOWER ACADEMY

Akademin för lovande ryttare i åldern 12-21 år

DressagePower startar genom sin akademi den största barn- och ungdomssatsningen någonsin i svensk ridsports historia. Vi är övertygande om att stöd och vidareutbildning är en av de bidragande faktorerna till att Sverige kommer att ta medaljer på de stora internationella mästerskapen.

DressagePower Academy är en rikstäckande, teoretisk, avsutten utbildning. Den vänder sig till dig som är 12 till 21 år gammal, tävlingsinriktad och med mål att rida i landslaget eller dig som redan rider i landslaget.

Bakom akademin står Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam. Tillsammans har de stor erfarenhet som aktiva inom ridsporten, bland annat som landslagsryttare, ridlärare, tränare och tävlingsarrangörer. De har då tydligt sett vad som har betydelse för att nå den absoluta toppen.
- Allt fler köper ponny eller häst tidigare utan att ha ridskola eller annan teoretisk bakgrund, säger Peter.
- Det gäller också att skapa en bra relation till sin häst. Fokus hamnar lätt på ridningen, det är minst lika viktigt att förstå och lära sig ta hand om sin häst, säger Kristian.

Utöver kunskap är det viktigt att ha stöd och känna glädje när man utövar sin sport. Vi vill lära ut horsemanship och sportmanship. Därför startar vi nu DressagePower Academy för att fylla det kunskapsglappet.

Hör grundarna Peter och Kristian berätta mer i filmen nedan:

Vid frågor om DressagePower Academy kontakta johanna@dressagepower.se.

Academy Nyheter

Posted on

Youtubern Nina: ”Jag vill inspirera och prata sociala medier”

Nina Rademaekers är en av dressyrens största influencers. Hon ska vara med på DressagePowers kick-off och ser fram emot det. – Jag vill inspirera och prata om sociala medier, både hur man kan använda dem och vad man ska göra om någon stöter på hat, säger Nina. Nina Rademaekers har just blivit senior och i går

Posted on

Lina Dolk: ”Det ska bli kul att träffa deltagarna”

På kick-offen för DressagePower Academy kommer stjärnskottet Lina Dolk att delta. – Jag vill gärna inspirera, oavsett förutsättningar kan man ta sig hur långt som helst, det är bara man själv som är ett hinder på vägen. I dag är Lina Dolk 22 åe. När hon var liten fanns det shettisar på gården så det blev

Agria
Mats Klebergs Stiftelse