DRESSAGEPOWER ACADEMY

Akademin för lovande ryttare i åldern 12-21 år

DressagePower startar genom sin akademi den största barn- och ungdomssatsningen någonsin i svensk ridsports historia. Vi är övertygande om att stöd och vidareutbildning är en av de bidragande faktorerna till att Sverige kommer att ta medaljer på de stora internationella mästerskapen.

DressagePower Academy är en rikstäckande, teoretisk, avsutten utbildning. Den vänder sig till dig som är 12 till 21 år gammal, tävlingsinriktad och med mål att rida i landslaget eller dig som redan rider i landslaget.

Bakom akademin står Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam. Tillsammans har de stor erfarenhet som aktiva inom ridsporten, bland annat som landslagsryttare, ridlärare, tränare och tävlingsarrangörer. De har då tydligt sett vad som har betydelse för att nå den absoluta toppen.
- Allt fler köper ponny eller häst tidigare utan att ha ridskola eller annan teoretisk bakgrund, säger Peter.
- Det gäller också att skapa en bra relation till sin häst. Fokus hamnar lätt på ridningen, det är minst lika viktigt att förstå och lära sig ta hand om sin häst, säger Kristian.

Utöver kunskap är det viktigt att ha stöd och känna glädje när man utövar sin sport. Vi vill lära ut horsemanship och sportmanship. Därför startar vi nu DressagePower Academy för att fylla det kunskapsglappet.

Hör grundarna Peter och Kristian berätta mer i filmen nedan:

Vid frågor om DressagePower Academy kontakta johanna@dressagepower.se.

Academy Nyheter

Posted on

Idag öppnar anmälan till DressagePower Academy

Idag onsdag den 13 februari öppnar anmälan till DressagePower Academy. För första gången får ungdomar chansen att bredda sin utbildning och verkligen veta vad som krävs för att lyckas. Det är en helt ny och unik kunskapssatsning för att Sverige i framtiden ska ta medaljer på de stora mästerskapen. Akademin vänder sig till ryttare i

Posted on

Cecilia Kristoffersen ny ambassadör för DressagePower Academy

Meriterade Cecilia Kristoffersen ny ambassadör för DressagePower Academy  Dressyrtränaren Cecilia Kristoffersen tränar både Minna Telde och Emelie Nyreröd. Dessutom tävlar hon allt från unghästchampionat till Grand Prix. Nu är hon en av Dressage Powers ambassadörer. – Ungdomar är så kunskapstörstande och tacksamma att jobba med, de är öppna i sinnet. Jag tycker att det är väldigt