DRESSAGEPOWER ACADEMY

Akademin för lovande ryttare i åldern 12-21 år

DressagePower startar genom sin akademi den största barn- och ungdomssatsningen någonsin i svensk ridsports historia. Vi är övertygande om att stöd och vidareutbildning är en av de bidragande faktorerna till att Sverige kommer att ta medaljer på de stora internationella mästerskapen.

DressagePower Academy är en rikstäckande, teoretisk, avsutten utbildning. Den vänder sig till dig som är 12 till 21 år gammal, tävlingsinriktad och med mål att rida i landslaget eller dig som redan rider i landslaget.

Bakom akademin står Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam. Tillsammans har de stor erfarenhet som aktiva inom ridsporten, bland annat som landslagsryttare, ridlärare, tränare och tävlingsarrangörer. De har då tydligt sett vad som har betydelse för att nå den absoluta toppen.
- Allt fler köper ponny eller häst tidigare utan att ha ridskola eller annan teoretisk bakgrund, säger Peter.
- Det gäller också att skapa en bra relation till sin häst. Fokus hamnar lätt på ridningen, det är minst lika viktigt att förstå och lära sig ta hand om sin häst, säger Kristian.

Utöver kunskap är det viktigt att ha stöd och känna glädje när man utövar sin sport. Vi vill lära ut horsemanship och sportmanship. Därför startar vi nu DressagePower Academy för att fylla det kunskapsglappet.

Hör grundarna Peter och Kristian berätta mer i filmen nedan:

Vid frågor om DressagePower Academy kontakta johanna@dressagepower.se.

Academy Nyheter

Posted on

DressagePower Academy + Agria

Agria blir huvudpartner till nystartade DressagePower Academy  DressagePower Academy, den största barn- och ungdomssatsningen inom svensk ridsport, har nu knutit band med en huvudpartner. Det är Agria, Sveriges största försäkringsbolag när det gäller hästar, som vill bidra till satsningen.  Försäkringsbolaget Agria grundades 1890 och har sedan dess växt, inte bara i Sverige. Betydligt yngre är

Posted on

Ebba antagen till akademin: ”Jag vill få ett större nätverk”

Hon satsar på att komma ut internationellt, 14-åriga Ebba Odén. Ett verktyg kan vara att delta i DressagePower Academy, resonerar hon.   Ebba Odén är 14 år och tävlar FEI. Men målet är att komma ut internationellt. – Jag vill lära mig mer om helheten, allt runtomkring när man är på en internationell tävling. Jag vill också

Agria
Mats Klebergs Stiftelse