DRESSAGEPOWER ACADEMY

Akademin för lovande ryttare i åldern 12-21 år

DressagePower startar genom sin akademi den största barn- och ungdomssatsningen någonsin i svensk ridsports historia. Vi är övertygande om att stöd och vidareutbildning är en av de bidragande faktorerna till att Sverige kommer att ta medaljer på de stora internationella mästerskapen.

DressagePower Academy är en rikstäckande, teoretisk, avsutten utbildning. Den vänder sig till dig som är 12 till 21 år gammal, tävlingsinriktad och med mål att rida i landslaget eller dig som redan rider i landslaget.

Bakom akademin står Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam. Tillsammans har de stor erfarenhet som aktiva inom ridsporten, bland annat som landslagsryttare, ridlärare, tränare och tävlingsarrangörer. De har då tydligt sett vad som har betydelse för att nå den absoluta toppen.
- Allt fler köper ponny eller häst tidigare utan att ha ridskola eller annan teoretisk bakgrund, säger Peter.
- Det gäller också att skapa en bra relation till sin häst. Fokus hamnar lätt på ridningen, det är minst lika viktigt att förstå och lära sig ta hand om sin häst, säger Kristian.

Utöver kunskap är det viktigt att ha stöd och känna glädje när man utövar sin sport. Vi vill lära ut horsemanship och sportmanship. Därför startar vi nu DressagePower Academy för att fylla det kunskapsglappet.

Hör grundarna Peter och Kristian berätta mer i filmen nedan:

Vid frågor om DressagePower Academy kontakta johanna@dressagepower.se.

Academy Nyheter

Posted on

Lyckad kick-off för DressagePower Academy

Nu har deltagarna i den nya akademin, DressagePower Academy, träffats för första gången. – Efter flera års arbete med akademin fick vi äntligen starta den. Det var så fantastiskt att möta alla lovande unga ryttare och förväntansfulla föräldrar under vår kick-off, säger Peter Härnstam, grundare av DressagePower. Det var 60 lovande ryttare med 60 förväntansfulla föräldrar

Posted on

Kick-off för DressagePower Academy

På söndag är det dags för urpremiären för DressagePower Academy, när deltagarna möts för en kick-off på Solvalla. – Det är otroligt roligt, det här är något vi jobbat med sedan 2015. Det ska bli fantastiskt kul att sjösätta detta projekt för våra kommande olympier, säger Peter Härnstam som grundat akademin tillsammans med Kristian von Krusenstierna.

Agria
Mats Klebergs Stiftelse