DRESSAGEPOWER ACADEMY

Akademin för lovande ryttare i åldern 12-21 år

DressagePower startar genom sin akademi den största barn- och ungdomssatsningen någonsin i svensk ridsports historia. Vi är övertygande om att stöd och vidareutbildning är en av de bidragande faktorerna till att Sverige kommer att ta medaljer på de stora internationella mästerskapen.

DressagePower Academy är en rikstäckande, teoretisk, avsutten utbildning. Den vänder sig till dig som är 12 till 21 år gammal, tävlingsinriktad och med mål att rida i landslaget eller dig som redan rider i landslaget.

Bakom akademin står Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam. Tillsammans har de stor erfarenhet som aktiva inom ridsporten, bland annat som landslagsryttare, ridlärare, tränare och tävlingsarrangörer. De har då tydligt sett vad som har betydelse för att nå den absoluta toppen.
- Allt fler köper ponny eller häst tidigare utan att ha ridskola eller annan teoretisk bakgrund, säger Peter.
- Det gäller också att skapa en bra relation till sin häst. Fokus hamnar lätt på ridningen, det är minst lika viktigt att förstå och lära sig ta hand om sin häst, säger Kristian.

Utöver kunskap är det viktigt att ha stöd och känna glädje när man utövar sin sport. Vi vill lära ut horsemanship och sportmanship. Därför startar vi nu DressagePower Academy för att fylla det kunskapsglappet.

Hör grundarna Peter och Kristian berätta mer i filmen nedan:

Vid frågor om DressagePower Academy kontakta johanna@dressagepower.se.

Academy Nyheter

Posted on

Nya partnern St Hippolyt brinner för hästhälsa

Nyligen blev foderföretaget St Hippolyt ny partner till DressagePower Academy. Det är ett danskt företag som startades 1969, och sedan 2004 finns St Hippolyt i Sverige. Vi ringde upp marknadschef Carina Beblein för att höra mer om samarbetet. Varför ville ni bli partner till DressagePower Academy? – I Danmark är vi partner till ett liknande projekt,

Posted on

Akademins elever "dömde" fyraåringar i Falsterbo

Under Falsterbo Horse Show träffades 22 av DressagePower Academys elever och deras föräldrar. Bland annat fick de uppgifter att göra under 4-årsklassen för att testa sin bedömning. Före klassen pratade Pether Markne och Mattias Jansson om bedömning ur ett tränarperspektiv, och sedan dömde de båda dressyrtränarna under klassen, ur sitt perspektiv. – Det blev väldigt olika

Agria
Mats Klebergs Stiftelse