ACADEMY

Akademin för lovande ryttare i åldern 12-21 år

DressagePower startar genom sin akademi den största barn- och ungdomssatsningen någonsin i svensk ridsports historia. Vi är övertygande om att stöd och vidareutbildning är en av de bidragande faktorerna till att Sverige kommer att ta medaljer på de stora internationella mästerskapen.

DressagePower Academy Dressage & Jumping är en rikstäckande, teoretisk, avsutten utbildning. Den vänder sig till dig som är 12 till 21 år gammal, tävlingsinriktad, med viljan att utvecklas mer och satsa. Kanske drömmer du om att rida i landslaget eller så rider du redan där och vill nå bättre resultat.

Bakom akademin står Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam. Tillsammans har de stor erfarenhet som aktiva inom ridsporten, bland annat som landslagsryttare, ridlärare, tränare och tävlingsarrangörer. De har då tydligt sett vad som har betydelse för att nå den absoluta toppen.
- Allt fler köper ponny eller häst tidigare utan att ha ridskola eller annan teoretisk bakgrund, säger Peter.
- Det gäller också att skapa en bra relation till sin häst. Fokus hamnar lätt på ridningen, det är minst lika viktigt att förstå och lära sig ta hand om sin häst, säger Kristian.

Utöver kunskap är det viktigt att ha stöd och känna glädje när man utövar sin sport. Vi vill lära ut horsemanship och sportmanship. Därför har vi startat DressagePower Academy Dressage & Jumping för att fylla det kunskapsglappet.

Sagt om akademin:

"Jag tycker att akademin är ett bra initiativ och det är viktigt att man får en grund. Man ser tyvärr ofta i dag att tävlandet är det viktigaste. Jag kan förstå det, jag är själv en väldigt stor tävlingsmänniska och det är kul att tävla, men i många fall hoppar man över grunderna.
Jag vill förmedla horsemanship och respekt för hästarna". - Henrik von Eckermann, Akademins ambassadör Jumping och landslagsryttare.

"Jag är glad att hoppryttarna får ta del av akademins koncept. När det finns ett sådant etablerat och framgångsrikt program är vi inom hoppsporten tacksamma att de vill dela med sig av den läroplanen". - Henrik Anckarkrona, förbundskapten för hoppningen.

”Att lyckas inom dressyr är som att lägga ett pussel. Jag ser akademin som ett fantastiskt tillfälle att lära sig och få kunskap inom alla dessa delar”. – Therese Nilshagen, Akademins ambassadör Dressage och landslagsryttare.

”Det är jättekul att vara med i akademin för att lära mig hur jag ska tänka för att det ska gå bättre på tävling och träning. Och det ska bli jätteroligt och intressant att lära känna nya människor”  - Ida Keller, deltagare 2019

”Vi vill verka för att höja kunskapen runt hållbar hästhållning och hållbar träning. Det här är ett suveränt tillfälle att jobba med det redan från unga år. Och vi får inte minst möjlighet att påverka föräldrar, hur ska ryttarna få långa karriärer med sina hästar och inte bara jaga snabba segrar”- Mikael Theorén, Affärsområdeschef häst på AGRIA, akademins huvudsponsor.

”Vi tänker att det är bra dels för att Emma ska utvecklas som ryttare och dels knyta kontakt med andra – det är bra inom den här sporten. Det är ett jättebra upplägg och många bra ambassadörer, de är fina förebilder allihop. Det är inte bara ridning, utan viktigt att helheten fungerar. Emma vill börja tävla internationellt och det kan vara en hjälp på vägen. Det här är jättenyttigt” - Anki Kåberg, mamma till deltagaren Emma Kåberg 2019

Vid frågor om DressagePower Academy Dressage & Jumping, kontakta academy@dressagepower.se.

Academy Nyheter

Posted on

St Hippolyt ger foderråd till akademins elever

Foderföretaget St Hippolyt är en av DressagePower Academys partners. I och med det får eleverna gratis foderrådgivning från företagets foderkonsulenter. – Vi vill hjälpa till med hästvälfärden med hjälp av den forskningsbaserade kunskap vi har. Utifrån hästens beteende och naturliga förutsättningar kan vi hjälpa ryttare att hitta en balanserad foderplan, i relation till den träning

Posted on

Karl-Henrik Heimdahl till akademin: Hästens balans är a och o

Vad är viktigt när det gäller hästens exteriör? Den frågan fick eleverna på DressagePower Academy Dressage & Jumping chans att ställa till Karl-Henrik Heimdahl, veterinär och exteriördomare. Han är knuten till akademins huvudpartner Agria, och ställer därför upp med sin kunskap via en tv-sändning och en chatt med akademins elever. Här publicerar vi några av