DRESSAGEPOWER ACADEMY

Akademin för lovande ryttare i åldern 12-21 år

DressagePower startar genom sin akademi den största barn- och ungdomssatsningen någonsin i svensk ridsports historia. Vi är övertygande om att stöd och vidareutbildning är en av de bidragande faktorerna till att Sverige kommer att ta medaljer på de stora internationella mästerskapen.

DressagePower Academy är en rikstäckande, teoretisk, avsutten utbildning. Den vänder sig till dig som är 12 till 21 år gammal, tävlingsinriktad, med viljan att utvecklas mer och satsa. Kanske drömmer du om att rida i landslaget eller så rider du redan där och vill nå bättre resultat.

Bakom akademin står Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam. Tillsammans har de stor erfarenhet som aktiva inom ridsporten, bland annat som landslagsryttare, ridlärare, tränare och tävlingsarrangörer. De har då tydligt sett vad som har betydelse för att nå den absoluta toppen.
- Allt fler köper ponny eller häst tidigare utan att ha ridskola eller annan teoretisk bakgrund, säger Peter.
- Det gäller också att skapa en bra relation till sin häst. Fokus hamnar lätt på ridningen, det är minst lika viktigt att förstå och lära sig ta hand om sin häst, säger Kristian.

Utöver kunskap är det viktigt att ha stöd och känna glädje när man utövar sin sport. Vi vill lära ut horsemanship och sportmanship. Därför startar vi nu DressagePower Academy för att fylla det kunskapsglappet.

Sagt om akademin:

”Det är jättekul att vara med i akademin för att lära mig hur jag ska tänka för att det ska gå bättre på tävling och träning. Och det ska bli jätteroligt och intressant att lära känna nya människor”  - Ida Keller, deltagare 2019

”Vi vill verka för att höja kunskapen runt hållbar hästhållning och hållbar träning. Det här är ett suveränt tillfälle att jobba med det redan från unga år. Och vi får inte minst möjlighet att påverka föräldrar, hur ska ryttarna få långa karriärer med sina hästar och inte bara jaga snabba segrar”- Mikael Theorén, Affärsområdeschef häst på AGRIA, akademins huvudsponsor.

”Att lyckas inom dressyr är som att lägga ett pussel. Jag ser akademin som ett fantastiskt tillfälle att lära sig och få kunskap inom alla dessa delar”. – Therese Nilshagen, Akademins ambassadör och landslagsryttare.

”Vi tänker att det är bra dels för att Emma ska utvecklas som ryttare och dels knyta kontakt med andra – det är bra inom den här sporten. Det är ett jättebra upplägg och många bra ambassadörer, de är fina förebilder allihop. Det är inte bara ridning, utan viktigt att helheten fungerar. Emma vill börja tävla internationellt och det kan vara en hjälp på vägen. Det här är jättenyttig” - Anki Kåberg, mamma till deltagaren Emma Kåberg 2019

Vid frågor om DressagePower Academy kontakta johanna@dressagepower.se.

Academy Nyheter

Posted on

Akademieleven Emma: ”Det är jättelärorikt att höra proffsen”

Nu går det allra första grundåret av DressagePower Academy mot sitt slut. En av akademins elever är 19-åriga Emma Skoglund från Kramfors, som nu sökt även påbyggnadsåret. – Jag har lärt mig så mycket teori i akademin, det är jättelärorikt att höra hur proffsen gör, säger Emma. Hon har höga förväntningar på påbyggnadsåret. – Jag tycker att

Posted on

Nya medel till akademin från Mats Klebergs stiftelse

För tredje året i rad har DressagePower Academy fått medel från Mats Klebergs stiftelse. – Det här har gjort att vi kunnat arbeta med, och utveckla, akademin innan start – och det gör att vi kan vi fortsätta driva akademin, säger Peter Härnstam, en av DressagePowers grundare. Skeppsredaren Olof Wallenius barnbarn, Mats Kleberg, gick bort 1999, endast

Agria
Mats Klebergs Stiftelse