ACADEMY

Academy Dressage & Jumping

för lovande ryttare i åldern 12-21 år

DressagePower startar genom Academy den största barn- och ungdomssatsningen någonsin i svensk ridsports historia. Vi är övertygande om att stöd och vidareutbildning är en av de bidragande faktorerna till att Sverige kommer att ta medaljer på de stora internationella mästerskapen.

Academy Dressage & Jumping är en rikstäckande ryttarutbildning. Den vänder sig till dig som är 12 till 21 år, tävlingsinriktad, med viljan att utvecklas mer och satsa. Kanske drömmer du om att rida i landslaget eller så rider du redan där och vill nå bättre resultat.

Under utbildningen skall du ha tillgång till egen ponny eller häst. Din tränare kommer att vara involverad i utbildningen. 

Bakom Academy står Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam. Tillsammans med kända ridsportprofiler från hoppning och dressyr har de sett behovet av ökad kunskap inom sporten, som krävs för att nå den absoluta toppen.

- Allt fler köper ponny eller häst tidigare utan att ha ridskola eller annan kunskap som bakgrund, säger Fredrik Spetz koordinator Jumping.
- Det gäller också att skapa en bra relation till sin häst. Fokus hamnar lätt på ridningen, det är minst lika viktigt att förstå och lära sig ta hand om sin häst, säger Kristian von Krusenstierna koordinator Dressage.

- Utöver ridkunskap är det viktigt att ha stöd och känna glädje när man utövar sin sport. Vi vill lära ut horsemanship och sportmanship. Därför har vi startat Academy Dressage & Jumping för att fylla det kunskapsglappet, säger Peter Härnstam koordinator Dressage

Sagt om Academy:

"I Academy vill vi lära ut hur viktigt det är att sätta hästen i fokus, hur viktigt det är att lära sig allting runtomkring. Både på tävlingsbanan och även allt utanför. Mer kunskap skapar mer glädje, det är jag övertygad om." - Emma Emanuelsson, koordinator Jumping och landslagsryttare. 

"Jag tycker att academy är ett bra initiativ och det är viktigt att man får en grund. Man ser tyvärr ofta i dag att tävlandet är det viktigaste. Jag kan förstå det, jag är själv en väldigt stor tävlingsmänniska och det är kul att tävla, men i många fall hoppar man över grunderna.
Jag vill förmedla horsemanship och respekt för hästarna". - Henrik von Eckermann, Akademins ambassadör Jumping och landslagsryttare.

"Jag är glad att hoppryttarna får ta del av akademins koncept. När det finns ett sådant etablerat och framgångsrikt program är vi inom hoppsporten tacksamma att de vill dela med sig av den läroplanen". - Henrik Anckarkrona, förbundskapten för hoppningen.

”Att lyckas inom dressyr är som att lägga ett pussel. Jag ser akademin som ett fantastiskt tillfälle att lära sig och få kunskap inom alla dessa delar”. – Therese Nilshagen, Akademins ambassadör Dressage och landslagsryttare.

"ACADEMY har gett mig en stor möjlighet att träffa likasinnade personer som har liknande eller ibland samma mål som mig, att nå toppen. Men för att nå toppen kan man inte bara ”tuta och köra” vilket tyvärr många i dag tror. För att nå dit måste man ha kunskapen, inte bara i sadeln utan även om hästens mående, hållbar träning och tävling m.m, vilket ACADEMY verkligen gett mig. Efter första året i akademin kan jag inte vara nöjdare, all den kunskap jag har fått till mig om allt från foder till hållbar hästhållning till mig egen träning har verkligen kommit till användning både i vardagen och vid speciella tillfällen. Att vi redan som unga kan få ta del av denna kunskapen är verkligen jättenyttigt. Jag är väldigt glad att jag får vara en del av akademin och ta del av all nyttig kunskap och även att jag får möjligheten att utvecklas ännu mer som ryttare"
- Thyra Öfverström, deltagare 2020

”Det är jättekul att vara med i akademin för att lära mig hur jag ska tänka för att det ska gå bättre på tävling och träning. Och det ska bli jätteroligt och intressant att lära känna nya människor” 
- Ida Keller, deltagare

”Vi vill verka för att höja kunskapen runt hållbar hästhållning och hållbar träning. Det här är ett suveränt tillfälle att jobba med det redan från unga år. Och vi får inte minst möjlighet att påverka föräldrar, hur ska ryttarna få långa karriärer med sina hästar och inte bara jaga snabba segrar”
- Mikael Theorén, Affärsområdeschef häst på AGRIA, akademins huvudsponsor.

”Vi tänker att det är bra dels för att Emma ska utvecklas som ryttare och dels knyta kontakt med andra – det är bra inom den här sporten. Det är ett jättebra upplägg och många bra ambassadörer, de är fina förebilder allihop. Det är inte bara ridning, utan viktigt att helheten fungerar. Emma vill börja tävla internationellt och det kan vara en hjälp på vägen. Det här är jättenyttigt” - Anki Kåberg, mamma till deltagaren Emma Kåberg 

Vid frågor om Academy Dressage & Jumping, kontakta academy@dressagepower.se.

Academy Nyheter

Posted on

DressagePower lanserar Academy för seniorer

Hittills har den som velat delta i Academy Dressage & Jumping behövt ha en ålder mellan 12 och 21 år. Nu lanserar DressagePower en Academy Dressage & Jumping Senior för alla mellan 22 och 100 års ålder – Sveriges största ryttarutbildning för seniorer. – Vi startar den här utbildningen eftersom många vuxna hört av sig och undrat

Posted on

Leksands Knäckebröd ny partner till Academy Dressage & Jumping

De partners som Academy Dressage & Jumping har är delaktiga i utbildningen och delar med sig av sin kunskap. Huvudpartnern Agria är experter på skador och hållbarhet, och övriga partners Umesläpet, Friska Leder, St Hippolyt och Stockholm Equestrian är experter inom sina områden. Nu går Leksands Knäckebröd in som partner. – Vi har jobbat på att