ACADEMY SENIOR

Academy Dressage & Jumping Senior 

Ryttarutbildning för alla som vill mer

Är du ridsportintresserad i åldern 22-100 år och vill lära dig mer? Då är vår akademi för seniorer något för dig!

Academy Dressage & Jumping Senior är den största ryttarutbildningen i Sverige för seniorer. Det är en ryttarutbildning för alla som vill mer! Vi vill utbilda och utveckla ridsportintresserade till att nå mer kunskap och förståelse inom ridsporten. Genom en komplett och gedigen utbildning får du ökad kunskap inom områdena:

  • Hästens handhavande och välbefinnande
  • Träning och tävling
  • Ryttarens hälsa
  • Ryttarens interaktion med andra

Utbildningen startar hösten 2021 och avslutas i juli under Falsterbo Horse Show 2022. Under året kommer ni bland annat få träffa och lära av framstående ridsportprofiler. Du kommer även få en fördjupad kunskap om hästen allt ifrån hovlära, foder, fysiologi och hästhälsa. Foderrådgivare och veterinärer kommer dela sin kunskap för att du ska få en hållbar häst som kommer prestera bättre. Akademins personliga tränare, mentala coach och kostrådgivare kommer ge dig verktyg och förståelse för hur du kan optimera din egen prestation både mentalt och fysiskt. 

Våra koordinatorer Emma Emanuelsson, Kristian von Krusenstierna, Fredrik Spetz och Peter Härnstam kommer följa er nära under utbildningen. De kommer hålla clinics och föreläsa om bland annat träning och tävling. Under utbildningen behöver du ha tillgång till häst och din tränare kommer att vara involverad.

Bakgrund och vision

Bakom Akademin står Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam som tillsammans med kända ridsportprofiler sett behovet av ökad kunskap inom sporten. Med detta som bakgrund har vi startat den största ridsportsatsningen för seniorer: Academy Dressage & Jumping Senior. 

- Allt fler köper häst tidigare utan att ha ridskola eller annan kunskap som bakgrund, säger Fredrik Spetz koordinator Jumping.
- Det gäller också att skapa en bra relation till sin häst. Fokus hamnar lätt på ridningen, det är minst lika viktigt att förstå och lära sig ta hand om sin häst, säger Kristian von Krusenstierna koordinator Dressage.

- Utöver ridkunskap är det viktigt att ha stöd och känna glädje när man utövar sin sport. Vi vill ge fler möjlighet att nätverka och skapa en ökad gemenskap med andra ryttare, säger Peter Härnstam koordinator Dressage.

-  I Academy vill jag lära ut hur viktigt det är att sätta hästen i fokus, hur viktigt det är att lära sig allting runtomkring. Både på tävlingsbanan och även allt utanför. Mer kunskap skapar mer glädje, det är jag övertygad om, förklarar Emma Emanuelsson, koordinator Jumping och landslagsryttare. 

Sagt om Academy:

"Jag tycker att Academy är ett bra initiativ och det är viktigt att man får en grund. Man ser tyvärr ofta i dag att tävlandet är det viktigaste. Jag kan förstå det, jag är själv en väldigt stor tävlingsmänniska och det är kul att tävla, men i många fall hoppar man över grunderna.".  - Henrik von Eckermann

"Jag är glad att hoppryttarna får ta del av akademins koncept. När det finns ett sådant etablerat och framgångsrikt program är vi inom hoppsporten tacksamma att de vill dela med sig av den läroplanen". - Henrik Anckarkrona, förbundskapten för hoppningen.

”Att lyckas inom dressyr är som att lägga ett pussel. Jag ser akademin som ett fantastiskt tillfälle att lära sig och få kunskap inom alla dessa delar”. – Therese Nilshagen

Vid frågor om Academy Dressage & Jumping, kontakta academy@dressagepower.se.